Rådjur, i-landsproblem + minichock

1. Var nyss ute med hunden och eftersom att min hund "skapat" ett "problem" med att utföra sina behov i koppel så kopplade jag loss henne en snabbis. Bonneville gör sitt och skuttar klumpigt fram till mig en liten bit när hon är klar. Klappar lite på henne och vänder mig sen om för att gå tillbaka till huset.

Då får jag syn på ett rådjur längs ner på gatan trippa över så fint. I ren reflex tar jag tag i Bonnevilles nackskin i fall att hon skulle få för sig att springa efter... Självklart var hon tvungen att yttra sig lite och gav i från sig en liten morrning. Vi lyckas alltid stöta på skogsfilurer när vi är ute :) Kom genast att tänka på den otroliga händelsen med ett puckat dov på Öknaskolan!

2. Dagens i-landsproblem. Lampan i lilla toan är sönder. Det finns inga fönster heller. Pappa svarar inte på telen så kan inte fråga var han möjligtvis förvarar glödlampor att byta med. Ficklampor är väl bra i såna här tillfällen - antar jag.

3. -Chocken som uppstod när jag gick in på blogg.se och såg att de bytt design.- Från Röd till Svart med mera.

// Fanny

Sötisvovve

Sitter och fixar lite vid datorn och så märker jag hur Bonneville går fram till sängen. Där står hon sedan i några minuter och stirrar på sängen. Hon väntade antagligen på ett "Varsegod" från mig.

När hon inte hör något från mig går hon vidare till soffan och gör likadant där - står och stirrar. Hon såg ut att tänka lite som "shit vad grejer det var här då... Hm, här kan jag ju inte sova". Hon gled med blicken över allt elände på soffan och sen kom hon smygandes bort till mig med svansen svagt viftande "heeej, se så söt jag är, kan du lösa mitt problem??"

Jag klappade om henne lite och gav henne en puss på nosryggen. "Hepp tydligen inte, går väl och lägger mig här på golvet då". Och så försvann hon så fort jag tog bort mina händer från henne.

Ska jätte snart krypa ner i sängen och läsa lite till, Bonneville kommer antagligen göra mig sällskap då ;) Myyyysiga hundjäkel! 

// Fanny

Som bortblåst

Bonneville är på bättringsvägen! Hon är som vanligt och stelheten är som bortblåst. Är fortfarande lite fundersam på vad som orsakade den plötsliga stelheten. Men, men nu är den ju borta och glad för det är jag.

Vi kommer fortsätta med korta promenader ett tag till för att vara på säkra sidan :)
Nu ska jag och Bon gosa ner oss i sängen framför en film, det ska bli mysigt!

(Bonneville sommaren 2010)


// Fanny

Konsten att prata

Jag önskar väldigt, väldigt ofta att våra husdjur kunde konsten att prata med oss människor. När jag tänker efter så händer det nog lite varje dag att jag tänker på det. Jag tittar ofta på Bonneville och ser in i hennes ögon som hon tittar upp på mot mig med och så tänker jag "om du ändå kunde berätta för mig".

Just nu önskar jag att hon kunde tala om för mig vad som är fel, hur hon har ont i kroppen och om hon ätit något speciellt som inte jag sett.

Igår fick jag ju som sagt hem henne och allt var frid och fröjd. Hon var precis som vanligt. Förutom att hon lyckats odla lite mer päls på kroppen då.

I morse upptäckte jag att hon är dålig i magen och har världens diarré. Lite senare in på dagen blev hon helt plötsligt stel i kroppen och haltade. Började så klart känna igenom henne och upptäckte att hon hade ont i frambenen, mest i högra. Vet inte alls vad som orsakat detta. När hon legat ner en stund och sen ska resa sig är hon otroligt stel och vill helst inte resa sig alls. Men efter en liten stund när hon lullat runt lite så syns det att hon blir mjukare och går renare i rörelserna. Hum, hum, hum. Jobbigt när man inte vet varför hon plötsligt blev så här.

Men jag ska göra mitt bäste för att hon ska få det bekvämare. Hon får gå med täcke ute för att hålla igång värmen och jag kommer även massera henne lite överallt. För har upptäckt att när hon fick vara inne i värmen ett tag så blev det en aning bättre.

Just nu är det inget större allvarligt med det här. Hon kanske bara har träningsvärk eller så. Vi får hoppas att hon blir bättre väldigt fort och inte sämre.

// Fanny

RSS 2.0