Dagens bild

Var och tränade lydnad förut idag.
Varmt var det. Men det var bara att gilla läget och köra på så gott det gick. Lite små missar här och där men annars var hon som hon brukar.

Känns lite surt att efter varje träningspass veta att vi kan allt för att få ett 1:a pris i lydnadsklass 2. Ja och dessutom har vi ju redan fått två stycken 1:a pris + att på två tävlingar har vi varit väldigt och då menar jag väldigt nära att klara det.

Men situationen på tävlingsplan är inte alls likadan som på träning. Tänk om det hade varit lite svårt med störningarna. Det hade jag veta precis hur jag skulle göra för att träna bort. Men nu är det något annat, något helt annat.

Jag tror... Eller jag vet inte vad jag tror. Jag vet ingenting längre känns det som.
Men vi kämpar vidare. Vi har inte bråttom, vi gör det här i våran takt.

På eftermiddagen åkte jag, Olivia och Bonneville ut till en sjö i närheten. Bon fick ta några simtag och Olivia och jag doppade oss lite snabbt.
Den här årstiden hade varit helt klart extremt underbar om det inte vore för alla kryp och insekter som kryper och flyger runt och stör.

Tummen ner för Myggor, Flugor, Myror, Spindlar, Getingar, Humlor, Sniglar och Larver.

// Fanny

Goaste! ❤


Lydnad och spår

Efter lydnadstävlingarna den 12 och 13 maj har jag känt mig helt värdelös.
Hur lyckas jag få min omöjliga hund så fantastisk duktig på träningarna för att sedan förvandla allt till ett enda stort fjasko på tävlingarna? Vad gör jag för fel?

Har funderat och funderat och nu ska jag verkligen få ett slut på den här onda cirkeln som bildats. Nu har jag blivit så trött på detta larvet, det ska gå. Om det så är det sista jag gör.

I söndags började vårat "nya träningsliv". Nu ska det bli andra bullar. Gick in på planen med en bestämd och positiv attityd och körde alla momenten i lydnadstvåan. Gick ett fritt följ som var så långt med så långa sträckor att det kändes i låren efter ett tag. Och gissa vad? Bonneville var så himla duktig! Efter det här passet blev jag taggad igen och hoppet tändes till liv. Det kanske är så här jag ska göra alltså?!

Hur som helst. Förutom lydnadsmomenten i tvåan blev det även en budföring och lite krypövningar. Gisses vad min hund tar i och kan springa fort när det är budföring. Svisch, säger det bara! Träna bort tjuvstarten och få in bättre fotposition så blir det perfa.

Så till idag...
Jag och Annica tillbringade 3 timmar i skogen med att lägga spår osv. Annica la ett personspår på en åker med två spårpinnar, en burk med godis och en boll med snöre till Bonnevilles och mitt spår. Bonneville spårar hur bra som helst och svansen viftar glatt hela tiden. Bra tempo har hon också och tar vinklarna helt okej faktiskt.
Men dessvärre markerar hon inte föremålen alls. En gång i tiden plockade hon till och med upp pinnarna men nu stannar hon inte ens till vid dem. Någonstans har jag gjort något galet men kan inte komma på vad.
Och jag kan inte för allt i världen komma på hur jag ska göra för att få henne att markera pinnarna. Ser ut som att jag kommer få tillbringa många, många timmar med att lägga och gå spår med den här damen.

Alla tips som kan kommas på hur jag ska få en helt ointresserad hund av föremål att markera föremålen är mer än gärna välkommna! Jag har nästan slut på idéer.

Nu ska jag krypa ner i sängen med hunden (och tyvärr möjligtvis alla hemtagna fästingar) i sängen.
Varit vaken sen halv 5 i morse.
Önskar jag fick duscha! Tomten, jag önskar mig en egen dusch! Eller nej förresten. Jag önskar mig en egen lägenhet!
Tack och God Natt.

// Fanny



RSS 2.0