Solig Söndag

Helt underbart med sol!
 
Följde med Angelica till stallet tidigare idag där vi gick ut på promenad med hennes häst Tequila och Bonneville. 
Saknar verkligen att vara i ett stall och allt det där med hästar... Tänk om man kunde ha en egen gård med hästar och hundar.
 
Tittade nyss på Bentleys sista video på youtube. Det gör verkligen ont i hjärtat när minnena kommer tillbaka. Så sorgligt att vissa saker går så otroligt snett. Bentley och som så många andra hundar har de lämnat oss alldeles för fort. Sänder en tanke till alla hundänglar som fick sluta sitt jordeliv på tok för tidigt... 
 
Och för att lätta upp stämningen lite... Här är en rolig bild på Bonneville när snön fortfarande var kvar.
 
// F
 

Måndag 15 april 2013

I morgon skaa jag ut och cykla med Bonneville, bestämde jag igår.
Idag när jag vaknade regnade det ute. Men ja, vad bra tänkte jag. Suck! Men men, Bonneville har ju ett superbra regntecke så får väl ta på det när vi ska ut sen efter jobbet kom jag på.
 
Så efter jobbet cyklade jag hem, tog på Bonneville regntecket och gav oss iväg. Men som tur var så regnade det inte och det kändes ju bra. Blev en runda på cirka 4 km vilket inte känns helt dumt. Ibland får man faktiskt känna sig lite duktig...
 
// F

BenSpårBoll

Igår fick Bonneville ett ben som jag tänkte att hon kunde få gotta sig med som sitt eget lördagsgodis. Men inte ville hon äta det inte. Däremot gick hon hela kvällen och tog med sig det vart hon än gick.

Tänkte inte mer på det förrän hon slängde upp benet i soffan och började bädda ner det bland mitt täcke. Grävde med tassarna och puffade med nosen. Kunde inte annat än le åt 'na. Efter ett tag när hon gett upp (för det blev inte som hon ville) lade jag benet på vardagsrumsbordet och glömde bort benet.

I natt vaknade jag av att hon försökte gömma benet i sängen. Tokiga hund!

 

Idag var vi i skogen och spårade. Bonneville är jätte duktig på att spåra och har en väldans fart. Tyvärr har hon slutat markera, plocka upp pinnarna. Har provat olika sätt men inget har gett resultat. Idag var första gången med ett nytt försök. Det visar sig väl om det kommer att fungera.

 

Numera kommer hennes spår att innehålla många pinnar. Kommer inte att fokusera på vinklar, det ska vara så lätt som möjligt och hon ska lära sig att koncentrera sig på pinnarna. Kommer gå med kort avstånd bakom henne och varje gång vi närmar oss en pinne kommenderar jag henna att plocka upp pinnarna. Så småningom hoppas jag att det ska komma automatiskt så att jag kan banta bort "TackTack". Kommer naturligtvis använda mig av klicker och godis. Åter igen. Upprepa, upprepa och göra om och igen. Tjata och påminna mycket. Någon gång måste det ju fastna ;) För Bonneville kan! Hon ska bara förstå att det är bättre att plocka upp pinnen istället för att ignorera den.

 

Har också köpt en ny boll idag! Första gången jag såg den här som en annan hoffemänniska använde blev jag genast förtjust. Den är mjuk, tålig och det går att kampa med den! Ville så gärna ha en mörkblå, men det finns det som finns. Av en slump när jag var i affären såg jag den hänga där helt ensam. Och rätt blå var det också! Är inte det ödet så säg??

 

// F

 


Träning

Låtsas att jag tar fram en stol, ställer mig på den och tjepar ett stort, fett och rött kryss i taket.
Jag har nämligen begett mig ut helt själv med Bonneville idag och tränat lite lydnad. Jag vet, jag vet. Ni är nog lika förvånade som jag är. När hände det senast liksom???
 
Men grejen är den att det är så jäkla tråkigt att träna ensam! Bor knäppt och känner inte många som man kan träna med. Men hur som helst. Kändes bra att komma ut med Bonneville och få "Börja om från början" lite. Senaste tävlingen var helt meningslös. Bortkastad tid och bortkastade pengar. Usch, skulle kunna spy över det hemska minnet. Men allt sker av en anledning eller?
 
Idag satte jag inga som helst krav på Bonneville. Nu har jag bestämt mig för att jag ska vara på Bonnevilles nivå. Ja, försöka så mycket som möjligt i alla fall. Jag gjorde precis allt till bara roligt. Gjorde enkla saker och krävde otroligt lite. Klickade för varje bra agerande och matade med godis, boll och ännu mera godis. 
 
Nu ska vi friska upp minnet. 
Ha bara roligt tillsammans.
Ta små steg framåt.
Kräva lite åt gången.
Vara en positiv MatandeGodisOchBollMatte.
Upprepa, upprepa och upprepa.
 
Sedan efter en tid ska vi ändra lite. Men just nu och ett tag framöver är det det här som gäller. 
 
// F
 
 

RSS 2.0